Sluiten

Categorieën

Filters
  Wilbert - Dinsdag 26 Februari 2022

  Waar let je op bij de aanschaf van een loopfiets?

  Waar moet je op letten tijdens het zoeken naar de juiste loopfiets? Vaak wordt verwacht dat het zoeken naar en vinden van een loopfiets een eitje is. Toch zijn er een aantal dingen die belangenrijk zijn om op te letten.

  Verstelbare loopfiets

  Kinderen groeien enorm snel, daarom is het handig om een loopfiets te hebben die met je kind meegroeit. Door een meegroeiende loopfiets kan je kind extra lang plezier van de loopfiets hebben. Er zijn meerdere loopfietsen waarbij het zadel en/of stuur te verstellen is maar er zijn ook loopfietsen met een omkeerbaar frame. Een omkeerbaar frame zorgt voor een hoge of lage stand van het zadel van de loopfiets.

  Verstelbaarheid zit hem ook in het aantal wielen van de loopfiets. Zo heb je loopfietsen met 2 en met 3 wielen. Bij een aantal loopfietsen is het mogelijk om de loopfiets om te bouwen van een driewieler naar een tweewieler. Zo kunnen jonge kinderen al leren lopen met een driewieler en wanneer ze groter zijn geworden kan je hem ombouwen naar een tweewieler en kunnen ze de stabiliteit goed oefenen.

  Materiaal van de loopfiets

  Loopfietsen worden gemaakt van verschillende materialen. Je hebt bijvoorbeeld een houten loopfiets, metalen loopfiets of een kunststof loopfiets al deze materialen geven de loopfiets een andere uitstraling.

  Een houten loopfiets ziet er vaak chiquer uit dan een plastic loopfiets. Een plastic loopfiets heeft als voordeel dat het materiaal niet zwaar is en daarom makkelijk mee te nemen is. Metalen loopfietsen zien er vaak wat stoerder uit en zijn meestal gepoedercoat, dit verlengt de levensduur van de loopfiets.

  Banden van de loopfiets

  Tegenwoordig zijn er veel loopfietsen met banden van EVA-schuim, dit is een licht materiaal dat flexibel is. Wat je ook veel ziet zijn loopfietsen met luchtbanden. Deze hebben net als een fiets een binnen- en buitenband. De binnen band kan je met een fietspomp oppompen, let wel op bij sommige loopfietsen heb je een fietsventiel en bij andere een auto ventiel. Dit is eenvoudig met een verloop aan te passen zodat je je fietspomp kan gebruiken.

  Wanneer je de loopfiets veel buiten gaat gebruiken kan je het een loopfiets met luchtbanden kopen. Luchtbanden hebben een dempend effect en hebben meer grip dan een EVA-band. Dit zorgt ervoor dat je kind tijdens gebruik minder last heeft van steentjes en takjes die op de grond liggen. Daarnaast kom je met luchtbanden makkelijker door een hobbelig terrein zoals de speeltuin of het bos.

  Wordt de loopfiets meer binnen gebruikt, dan zijn EVA-banden aan te raden. Dit materiaal is slijtvast en zal dus nauwelijks strepen op de vloer achterlaten. daarnaast kunnen EVA-banden niet lek raken en/ leeg lopen omdat ze massief zijn.

  Uitstraling

  Ook de uitstraling van de loopfiets is erg belangenrijk. Je wilt natuurlijk dat de loopfiets veel gebruikt word. Zorg ervoor dat jij en je kindje de loopfiets mooi vinden. Wanneer niet alleen jij maar ook je kind de loopfiets mooi vindt is de kans groter dat de loopfiets vaker gebruikt wordt.

  Accessoires

  Een standaard op een loopfiets (accessoires in de meeste gevallen) is essentiëler dan er soms gedacht wordt. De standaard zorgt ervoor dat de loopfiets makkelijk neer te zetten is en daardoor minder snel op de grond gegooid zal worden. Het netjes opbergen of neer zetten van de loopfiets verlengt de levensduur!

  Daarnaast zijn er accessoires om de loopfiets opvallender, en veiliger te maken zoals een vlaggetje. Ook zijn er verschillende soorten mandjes en/of kratjes koop. Hiermee vergroot je het speel plezier, ze kunnen namelijk iets kleins meenemen op de loopfiets!

  Veel informatie, dat is het! Zie nu nog door de bomen het bos niet meer? Vraag ons om advies! Neem contact op of komt langs in ons experience center in Nijkerk.  

   

  Volg het laatste nieuws

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking