Sluiten

Categorieën

Filters
  Lianne - Dinsdag 26 Maart 2022

  Wat zijn de voor- en nadelen van kunstgras?

  Veel mensen twijfelen of ze wel of geen kunstgras in de tuin willen. Om jou te helpen beslissen hebben we de voor- en nadelen van kunstgras voor je op een rijtje gezet.

   

  Voordelen kunstgras

  Kunstgras blijft het hele jaar mooi ongeacht het weer. Het maakt dus niet uit of er meer schaduw, licht of warmte op het gras komt. Daarnaast gaat kunstgras enorm lang mee. Dit hangt natuurlijk wel af van het soort kunstas die je koopt, en hoe je het onderhoud. Gemiddeld genomen gaat kunstgras 10 tot 15 jaar mee gaan. Kunstgras wordt veel gebruikt voor kinderen om op te spelen. Door de gaatjes onderin je kunstgrasmat kan water snel weg en is je kunstgras sneller droog dan echt gras. Wat inhoud dat de kinderen weer sneller buiten kunnen spelen!

   

  Onderhoud

  Kunstgras is onderhoudsarm zoals we dat zo mooi noemen. Maar wat houd dat nou eigenlijk in? Het betekend dat je weinig tot geen onderhoud hebt aan je kunstgras. Zo hoef je kunstgras niet te maaien, bemesten of beluchten. Naast dat je er weinig werk aan hebt heb je ook minder gereedschap nodig zoals een grasmaaier of kanten maaier. Het enige wat wij wel adviseren is houd je kunstgras in de herfst periode blad vrij. Dat hoeft uiteraard niet dagelijks maar zorgt dat blad ophopingen door de wind geen weken blijven liggen. Hierdoor kunnen namelijk weer plekken ontstaan in je kunstgras. Wij adviseren ook om 1 keer per 2 jaar je kunstgras schoon te spuiten en opnieuw te verzanden.

   

  Eventuele nadelen van kunstgras

  Kunstgras kan warmer worden dan echt gras wanneer de zon er lang op staat. Al het kunstgras wat wij in het assortiment hebben is voor zien van een UV bescherming. Dit zorgt er voor dat je kunstgras niet of nauwelijks zal verkleuren door de zon.

  Huisdieren die wel eens over het kunstgras heen plassen is geen probleem. Wanneer het voor een langere periode niet regent en je huisdier doet regelmatig zijn behoefte op het gras kan het wel gaan ruiken. Dit kan je voorkomen door het gras af en toe schoon te spoelen met de tuin slang of gewoon een emmer water.

   

  We begrijpen dat het lastig kan zijn om een keus te maken tussen echt gras en kunstgras. En als je dan gekozen hebt voor kunstgras zijn er ook weer veel mogelijkheden en soorten. Wij adviseren je hier graag over. Neem bij vragen dan ook gerust contact met ons op, of kom langs in ons experience center in Nijkerk.

   

  Vast de verschillende soorten kunstgras bekijken, bekijk hier onze kunstgras collectie!

  Volg het laatste nieuws

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking